Vállalatoknak

Főoldal Vállalatoknak

Az elvesztegetett, vagy feleslegesen elfogyasztott erőforrás vagy energia mennyiségének mérséklése csökkenti a kiadásokat. Ez növeli a vállalkozások erőforrás hatékonyságát és nyereségességét.

A karbonlábnyom meghatározása segít azonosítani a nem hatékony működésből eredő indokolatlan fogyasztást, a felesleges veszteségeket vagy a hatékonyság hiányát egy vállalkozáson belül az energia- és nyersanyag-fogyasztás tekintetében. Az energiaköltségek növekedésével, a víz- és egyéb természeti erőforrások szűkösségének előtérbe kerülésével, ez az információ létfontosságú a vállalkozások számára, hogy megalapozott döntéseket tudjanak hozni a negatív klímahatások kivédése érdekében.

Javítsa üzleti fenntarthatóságát és termékei ökológiai lábnyomát!

A karbonsemlegesítés folyamata

A karbonlábnyom meghatározása egy kb 10 napot felölelő folyamat, melynek során a keretek meghatározása, a folyamatok azonosítása, és az adatok beszerzése történik, folyamatos konzultációban a megrendelővel. A számítás lehetővé teszi azoknak a beavatkozási pontoknak a meghatározását, amelyeket a csökkentési tervben részletesen ki tudunk dolgozni, rövid, közép és hosszútávú tervek, beruházások azonosításával. A csökkentési tervben foglaltak szerint el lehet indulni egy hatékony karbonsemlegesítési úton, és a célokhoz lehet rendelni az ún. soft eszközöket is, mint a szemléletformálás, (munkavállalói tréningek) vagy a kommunikációs stratégiába építés. A csökkentést követi a semlegesítés, amely a nem elkerülhető kibocsátások kompenzációjára nyújt lehetőséget.

Semlegesítési lehetőségek

Innovatív és rugalmas megoldásokkal segítjük vállalata karbonlábnyomának semlegesítését (offset). Pozitív hatással lehet a környezetre, küzdhet az éghajlatváltozás ellen, és elősegítheti a tiszta energiára való áttérés felgyorsítását. Harmadik fél által validált, nemzetközi szabványok szerint ellenőrzött offset projektekbe fektethet a világ számos táján és hazánkban, ahol a lehető leghatékonyabban semlegesítik a karbonkibocsátást. Emellett személyre szabottan, az Ön igényeinek megfelelő helyi offset programokat szervezünk. Kis, közepes és nagyvállalatoknak is kínálunk megoldásokat, amelyek megfelelnek az egyéni igényeknek és céloknak. A vevők, partnerek és a munkatársak számára is jelentős értéket jelent a fenntarthatóság szempontjából is átlátható, felelős és karbonsemleges működés.

Milyen előnyökkel jár a karbonkibocsátás felmérése és semlegesítése?

icon-2
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információért olvassa el az Adatvédelmi Tájékoztatót.