Friss hírek, blogbejegyzések

Főoldal Friss hírek, blogbejegyzések

Aktuális témák – Fenntarthatósági díjak

A fenntarthatóság egyre fontosabb téma a vállalatok és a fogyasztók számára is, hiszen a klímaváltozás, a környezetszennyezés és az erőforrások kimerülése komoly kihívásokat jelentenek a jövőnk szempontjából. A fenntartható fejlődés nemcsak etikai kötelesség, hanem üzleti lehetőség is, amely versenyelőnyt biztosíthat azoknak, akik elkötelezettek a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás iránt.

Ezt felismerve több magyar szervezet is versenyt hirdetett 2023-ban a fenntarthatóság területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatoknak és vezetőknek, ebből kettőt szeretnénk ebben a bejegyzésben bemutatni. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Fenntartható jövőért díjat, míg a Trade magazin Fenntarthatóság szimbóluma 2023 címet adományoz azoknak, akik példamutató módon járulnak hozzá a fenntartható fejlődéshez.

A Fenntartható jövőért díjat a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) hirdeti meg minden évben, hogy elismerje azokat a vállalatokat és vezetőket, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a Fenntartható Fejlődési Célok elérése és a rendszerszintű változások érdekében. A díj három kategóriában kerül átadásra: változásvezető, vezető nő és üzleti megoldás. A változásvezető kategória azokat a vezetőket díjazza, akik inspiráló, innovatív és felelősségtudatos módon alakítják át a vállalati kultúrát és az üzleti folyamatokat a fenntarthatóság szempontjai szerint. A vezető nő kategória azokat a női vezetőket ismeri el, akik célorientált, dinamikus és kezdeményezőkész módon járulnak hozzá a fenntartható fejlődéshez saját szakterületükön. Az üzleti megoldás kategória pedig azokat a vállalati projekteket vagy kezdeményezéseket jutalmazza, amelyek a szokásos üzletmeneten túlmutató, kreatív és hatékony megoldásokat dolgoznak ki a fenntarthatóság kihívásaira. A díjra 2023. július 31-ig lehet jelentkezni. A jelöléseket egy szakmai zsűri bírálja el, amelynek tagjai a BCSDH vezetőségéből, partnereiből és külsős szakértőkből áll. 

A Trade magazin Fenntarthatóság szimbóluma 2023 címe négy kategóriában kerül átadásra: személy, termék és szolgáltatás, vállalat és CSR. A személy kategória azokat a személyeket díjazza, akik saját nevükben vagy mások ajánlása alapján kiemelkedő tevékenységet hajtottak végre a környezetterhelés csökkentése érdekében. A termék és a szolgáltatás kategória azokat a termékeket és szolgáltatásokat ismeri el, amelyek részben vagy egészben dokumentáltan fenntarthatók és környezetkímélők. A vállalat kategória pedig azokat a vállalatokat jutalmazza, amelyek vállalásaik során működésükben vagy gyártási folyamataikban alkalmazott technológiák vagy fejlesztések révén kisebb karbonlábnyomot hagynak és kevésbé terhelik a környezetet. A CSR kategória újdonság 2023-ban, amelyben önállóan pályázhatnak az olyan projektek vagy programok, amelyekben a társadalmi felelősségvállalás került fókuszba. A pályázat benyújtási határideje: 2023. június 10.

A pályázatokat egy szakmai zsűri értékeli, amely figyelembe veszi a fenntarthatóság bemutatását, az elért eredményeket, az innovációt és az üzenet erejét. A díjazottak a Fenntarthatóság szimbóluma 2023 címet, a logó használatának jogát és a Trade magazin kommunikációs támogatását nyerik el. A díjátadó ünnepség a Business Days 2023 konferencián kerül megrendezésre 2023. szeptember 27-én. 

Ha úgy érzi, hogy Ön vagy valaki más megérdemli ezt az elismerést, ne habozzon jelentkezni vagy ajánlani!

Legyen Ön is részese egy fenntarthatóbb jövőnek!

icon-2
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információért olvassa el az Adatvédelmi Tájékoztatót.