Friss hírek, blogbejegyzések

Főoldal Friss hírek, blogbejegyzések

Mit hallgatunk? – Könyvbemutató webinar

2022. március 1-én meghallgattuk az angliai Kogan Page könyvkiadó által szervezett könyvbemutató webinart, melyet a februárban megjelent “The Sustainable Business Handbook” bemutatására szerveztek. 

A könyv célja, hogy valós példákon keresztül bemutassa és összegezze, hogyan és milyen építő elemeken át válhat egy vállalkozás fenntarthatóvá. A szerzők – David Grayon, Chris Coulter és Mark Lee – mind fenntarthatósági nagyágyúk, hármuknak már összesen 100 év tapasztalata gyűlt össze.

A könyv 13 fejezete három részre van tagolva – A kezdés, Az építkezés és a Közzététel a világ felé (saját fordítás). A szerzők elmondása alapján nagy hangsúlyt kapott, hogy minden fejezet önállóan fogyasztható legyen, valamint hogy a szokásos és közismertebb kockázati megközelítés helyett a változásból eredő pozitív lehetőségeket helyezze középpontba. Továbbá azt is hangsúlyozták, hogy ez a könyv bármilyen méretű vállalkozásnak iránymutató lehet, hiszen mindenkire szükség van és fontos, hogy a teljes üzleti szféra felelősséget vállaljon.

A kiadó külön kiemelte, hogy a jövőben egyre több hasonló témájú könyvet jelentetnek meg, követve a vásárlói igényeket. Bíztató, hogy a fenntarthatósági témájú tartalmakra és a “hogyan csináld” információkra növekvő kereslet van! 

ZeroKarbon lencsénken át nézve felettébb örömteli látni, hogy maga a kiadó is elkötelezett a fenntartható működés iránt és hogy fenntarhatósági célkitűzéseik között szerepel a nettó karbonsemlegesség, amit a Carbon Neutral Britain Certification Standard módszerével valósítanak meg.

icon-2
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. Bővebb információért olvassa el az Adatvédelmi Tájékoztatót.